Vi slår ihop våra lag

Efter ett bra styrelsemöte har vi nu bestämt att vi slår ihop våra lag.

Mer infomation kommer om detta.

8 mars-kampen – årets vikitgaste match för damlaget – Las Presidentas

Sedan 2018 har Malmö Citys Las Presidentas varje år på den Internationella Kvinnodagen, tillsammans med derbyrivalerna i FC Möllan (tidigare i Backarnas FF), bjudit in till en vänskapsmatch som är mycket mer än bara en match. Evenemanget är dels ett sätt att fira och visa upp att fotboll kan och ska vara till för alla. Men det är också ett sätt att belysa de ojämlikheter som fortfarande råder inom fotbollen världen över, från att det i vissa länder fortfarande är olagligt för kvinnor att spela fotboll till den kultur som genomsyrar sporten från elitnivå till gräsrotsnivå.

Precis som tidigare år var intresset stort för matchen. Trots kylan hade drygt 500 supportrar tagit sig till Sorgenfri IP för att se drabbningen på fredagkvällen, och spänningen låg i luften redan från start. Nytt för i år var att matchen också sändes live via sydsvenskan.se, vilket är ovanligt för fotboll på den här nivån, och onekligen skänkte stunden ett extra stänk allvar.

Allvar eller ej! Las Presidentas gick som vanligt in med inställningen att fotboll ska vara roligt. Resultatet har i ett sådant här sammanhang förstås knappt någon betydelse, men Malmö City visade på fint spel som känns lovande inför kommande säsong, och gick också segrande ut ur bataljen.

Hör Las Presidentas Ingrid Avenäs och Tina Lindmark prata inför matchen i P4-Malmöhus här: https://sverigesradio.se/artikel/de-spelar-supermatch-pa-internationella-kvinnodagen?fbclid=iwar1rg4ri6pgvfj-2xhuxfu0jnh8mnclhb1o_2wlgkc-j5m7ubht2kdnb1wi

Se matchen i sin helhet, eller höjdpunkter från matchen på Sydsvenskan här:

https://www.sydsvenskan.se/2024-03-05/fc-mollan-las-presidentasmcfc